Cruiseschip Ocean Majesty ‘schuilt’ in Eemshaven vanwege noodweer

Noodweer op de Noordzee brengt dinsdagavond een bijzondere gast naar de Eemshaven. Het cruiseschip Ocean Majesty komt schuilen onderweg van Bremerhaven naar Engeland.

Het schip met 570 passagiers wordt omstreeks half tien in de avond verwacht in de Eemshaven. Daar meert het af aan de Orange Blue-terminal. De Ocean Majesty was op weg naar de Scilly-eilanden, maar brak de overtocht af vanwege de storm die woedt op de Noordzee en voor de Engelse zuidoostkust, met windstoten tot kracht 8 en 9.

Bustripje Bourtange

Het schip hervat de reis naar Engeland naar verwachting woensdagavond. De Duitse reder Hansa Touristik verenigt het nuttige met het aangename tijdens het oponthoud in de Eemshaven. Voor de passagiers is woensdag een bustripje naar vestingdorp Bourtange gepland.

De Ocean Majesty, varend onder Portugese vlag, is sinds april onderweg voor een rondtocht in zes afzonderlijke cruisereizen. Reizigers komen vooral uit Duitsland, maar ook de Nederlandse touroperator Kras verkoopt tochten met het schip.

De Ocean Majesty begon zijn tocht in Griekenland en voerde via de Middellandse Zee, Spanje, Portugal en Frankrijt naar Scandinavie en de Oost- en Baltische zee. Nu is het schip ondeweg naar de Engelse wateren. Van daaruit gaat de reis eind deze maand terug naar het Middellandse Zeegebied om rond de jaarwisseling te eindigen bij de Canarische eilanden.

‘Kleintje’

De Eemshaven is ervaren met de ontvangst van cruiseboten. Scheepswerf Meyer uit het Duitse Papenburg bouwt regelmatig zijn mega-cruiseschepen af in de Groninger haven. Vergeleken daarbij is de Ocean Majesty maar een ‘kleintje’ met een capaciteit van ruim 500 passagiers. Ter vergelijking: de Norwegian Joy die Meyer dit jaar in de Eemshaven kan er bijna 4500 bergen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.