Delfzijl bouwt in Spijk en Woldendorp kindcentra

Het basisonderwijs in Spijk en Woldendorp staat aan de vooravond van vernieuwing. In beide dorpen moet een zogeheten kindcentrum gebouwd worden.

Eind deze maand bespreekt de gemeenteraad het plan om op een deel van het voetbalveld van vv Poolster een kindcentrum te bouwen.

In dat centrum vinden openbare basisschool Fiepko Coolman, christelijke basisschool De Borgstee, de peuteropvang en de bibliotheek onderdak. Poolster kan het deel van het voetbalveld missen omdat recent een kunstgrasveld in gebruik is genomen op sportpark Oldencate.

Het nieuwe gebouw wordt flexibel ingericht. De ruimtes kunnen bij eventuele toekomstige dalingen in het leerlingenaantal op een andere wijze gebruikt worden. In juni 2018 start de bouw. Het centrum moet in augustus 2019 in gebruik zijn.

Woldendorp

Op de plek van de de openbare basisschool de Woldrakkers aan de Burgemeester Garreltsweg in Woldendorp moet ook een kindcentrum opgetrokken worden. Naast de Woldrakkers wordt openbare basisschool De Munte in Termunterzijl en de kinderopvang Kids2B hier gehuisvest. .

De basisscholen zijn in augustus gefuseerd en geven nu les in het schoolgebouw van De Munte in Termunterzijl. Hierdoor wordt de Woldrakkers snel gesloopt. In het nieuwe schooljaar van 2018 is het nieuwe gebouw gebruiksklaar. Dan wordt besloten wat er met het gebouw van de Munte gaat gebeuren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.