Delfzijl krijgt Stadsbus dankzij vrijwilligers

Bewoners van Delfzijl-Noord en Farmsum roepen samen met buurtbusvereniging Duurswold een Stadsbus in het leven.

Met de komst van de Stadsbus Delfzijl blijven winkelcentrum De Wending, station en centrum bereikbaar voor bewoners uit Delfzijl-Noord, Farmsum en Tuikwerd. De maatregel is bedoeld als oplossing voor het schrappen van de Servicebus Delfzijl (lijn 245). B en W ondersteunen de nieuwe vorm van vervoer.

Ook naar nieuw gezondheidscentrum

De Stadsbus rijdt vanaf 11 december elke dag tussen 9.00 en 17.30 uur, met uitzondering van de zondag. Bij het vaststellen van de route is rekening gehouden met de opening van het gezondheidscentrum in het voorjaar van volgend jaar aan het Molenbergplein. Op het Commandementsplein wordt hiervoor een nieuwe halte gerealiseerd.

Buurtbussen

De Stadsbus drijft op vrijwilligers maar wordt gerund door de buurtbusvereniging Duurswold. Dat bestiert op vergelijkbare basis al diverse lijnen in de in de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer, op routes waar commerciële streekvervoerders zijn gestopt met de dienstverlening.

Voor de nieuwe lijn in Delfzijl zijn zeven extra chauffeurs nodig. De werving begint binnenkort. Voor inwoners van Delfzijl Noord blijft de hoogwaardige Qlinkbus de hoofdverbinding met centrum en station.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.