Drempels laatste hoop voor bewoners De Kuifeend in Bedum

De Kuifeend moet veiliger, vinden de bewoners van de Bedumer straat. Ze vragen subsidie aan de gemeente om drempels te kunnen plaatsen.

In een brandbrief aan de gemeenteraad zegt de werkgroep ‘de Kuifeend moet veiliger’ dat drempels het enige overgebleven middel is om automobilisten langzamer te laten rijden.

De Kuifeend is een straat waar 30 kilometer mag worden gereden, maar de weg is lang en breed en nodigt uit tot gas geven. Er wonen 54 kinderen, waarvan 47 in de leeftijdscategorie 0-12 jaar. Hun veiligheid is in het geding, aldus de bezorgde bewoners.

Maatregelen

De buurt nam zelf al allerlei maatregelen. De werkgroep werd opgericht, notoire hardrijders en bouwverkeer zijn aangesproken en auto’s werden op de weg gezet om de snelheid van het doorgaand verkeer te breken.

Daarnaast is Victor, het groene poppetje van Veilig Verkeerd Nederland, duidelijk zichtbaar en zijn er 30 km-bordjes aan lantaarnpalen bevestigd en 30 km-stickers geplakt. Ook lieten de bewoners betonbakken plaatsen. Die hebben echter weer als nadeel dat kinderen er plots achter vandaan kunnen komen.

Ondanks de maatregelen bleef het gewenste resultaat uit. De laatste hoop is de gemeenteraad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.