Eiergooier richt vizier op automobilisten in Groningen

Nietsvermoedend reden ze door de Groninger wijk Vinkhuizen en pats! Een ei tegen de auto. Een onbekende eiergooier bekogelt auto’s in de stad. Meerdere wagens raakten beschadigd. De politie zoekt de dader.

Bij de politie zijn in elk geval vier incidenten bekend. Duidelijk is dat meerdere auto’s schade opliepen door de eieren die in volle vaart tegen de lak werden gesmeten. Op de Metaallaan, vlakbij de ringweg, werden twee auto’s geraakt.

Aangifte

De dader lijkt vanuit de bosjes te gooien. Een bestuurder van een grijze Seat Ibiza die werd geraakt deed aangifte. In de deur van de auto zit een flinke deuk.

De auto werd getroffen op maandag 6 februari rond 17 uur. Iemand anders meldt dat op dezelfde dag, op dezelfde plek, drie uur later opnieuw werd gegooid. Ook haar auto werd geraakt.

Een busreiziger meldt dat hetzelfde vorige maand ook al gebeurde. Hij zag hoe twee eieren de lijnbus troffen. Vlakbij, op de parkeerplaats achter supermarkten Lidl en Albert Heijn, is de eiergooier ook actief geweest. Daar werd in ieder geval één auto geraakt.

Getuigen

De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben dat naar de eiergooier(s) kan leiden en roept mensen via Facebook op zicht te melden. Dat leidde tot meerdere reacties. Volgens twee buurtbewoners blijft het niet bij eieren gooien maar zijn er meer vernielingen in de buurt van de Metaallaan. ,,Je wordt er niet goed van.’’ De situatie zou bekend zijn bij de politie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven