Gelukkig nieuwjaar zonder geknal in uitgaansgebied Stad

Niet dat Stadjers tijdens de volgende jaarwisseling een speld horen vallen in de binnenstad, maar het wordt zeker een stuk stiller.

De gemeente steunt het plan van het stadsbestuur een deel van de binnenstad vuurwerkvrij te maken.

Burgemeester Peter den Oudsten kijkt daarbij onder meer naar de Grote Markt, Vismarkt, de Gelkingestraat, Poelestraat en Peperstraat. Voorral omdat deze straten erg in trek zijn bij bezoekers aan de binnenstad.

Aftellen op Vismarkt

Vast staat dat het aftellen naar het nieuwe jaar van de Grote Markt naar de Vismarkt wordt verplaatst, omdat hier meer ruimte is voor de duizenden mensen.

Oorlogstrauma’s versus vuurwerk

PvdA’er Diederik van der Meide voorspelt minder kans op brand of letsel. Fractievoorzitter Benni Leemhuis (GroenLinks) wees erop dat knalvuurwerk mogelijk vluchtelingen met oorlogstrauma’s angst aanjaagt. Of een verbod met knalvuurwerk ook mogelijk is? vroeg hij zich hardop af, maar dit zit er nog niet in. Hij zou bij voorkeur een volledig vuurwerkvrij centrum zien.

Knalvrije zones

Het aantal vuurwerkvrije zones is de laatste jaren uitgebreid naar zeven: verpleeghuizen Maartenshof en het Heymanscentrum, ziekenhuizen UMCG en Martini, de kinderboerderij Stadspark, de Noorderbegraafplaats en begraafplaats Esserveld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.