Groninger Agaathhof in de race voor ‘Beste Gebouw van het Jaar’

Wooncomplex De Agaathhof zit bij de laatste negen overgebleven gebouwen die zijn genomineerd voor ‘Het Beste gebouw van het Jaar 2017’.

Het wooncomplex in de binnenstad van Groningen is geselecteerd uit 113 inzendingen. De wedstrijd is een initiatief van BNA, de brancevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus.

Lovend

De Agaathhof is geplaatst in de categorie ‘Particuliere Woonbeleving’. De jury schreef lovende woorden over de Groningse inzending, ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond: „De bewoners van het Agaathhof wonen in een oase van rust, midden in het bedrijvige centrum van Groningen. Door het woningbouwproject als een herinterpretatie van een typisch Gronings hofje vorm te geven is er een zeer fijne woonplek ontstaan met alle comfort.”

19 mei

Er worden verschillende prijzen uitgereikt op 19 mei: De Jurywinnaar, de Publieksprijs, Categoriewinnaars en enkele Eervolle vermeldingen. BNA-directeur Fred Schoorl: „De genomineerde gebouwen onderstrepen dat het niet gaat om het meest spectaculaire maar het beste gebouw.”

Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de negen uitgekozen gebouwen. Voor meer informatie over De Agaathhof: klik hier.

FOTO HARRY COCK

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven