Groninger hamburger bijna lekkerste van Nederland

De bijna lekkerste hamburger van Nederland komt uit Groningen Restaurant Wereldburgers uit Groningen werd met de Cranberry Rock op de Horecavakbeurs in Amsterdam tweede bij de verkiezing van van de lekkerste hamburger van Nederland

Eigenaar Jakob Waninge is blij met de prijs. Drie keer eerder deed hij mee en toen won hij onder meer de aanmoedigingsprijs en de sponsorprijs. Deze keer eindigde Waninge echt op het ereschavot met een tweede plaats.

De Cranberry Rock is gemaakt van 100 procent biologisch Waygu-vlees met paddestoelen, huisgemaakte cranberrycompote, shropshire blue kaas en gerookt Berkshire-spek. De jury noemde alle smaken perfect in harmonie. De prijswinnende burger is in het restaurant te bestellen voor 12,45 euro. De burger met ‘gewoon’ rundvlees kost 8.95 euro.

De verkiezing van de lekkerste burger is een jaarlijks terugkerend onderdeel van de Horecavakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam gehouden wordt. De finalisten bereiden ter plekke hun burger.

De eerste prijs ging naar Dennie Soffree van restaurant Soffree on fifty-four; uit Oud-Beijerland. Op nummer drie eindigde Jac Markusse van restaurant De Domburger uit Domburg.

Foto: De winnaars bijeen, vlnr: Jacob Waninge, Denie Soffree, Jac Markusse en een sponsor van de wedstrijd. Eigen Foto.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven