Hans Robben: “Dit afscheid heeft Arjen veel gedaan” (+video)

Het was een emotioneel afscheid voor zowel vader als zoon. Daags na de laatste interland van Arjen Robben blikt vader Hans in Bedum terug.

Een wedstrijd van het Nederlands elftal zal voor Hans Robben nooit meer hetzelfde zijn. Zijn zoon nam dinsdagavond op emotionele wijze afscheid van Oranje, maar de vader van Arjen Robben blijft vooral nuchter. “Ik denk dat het voor Arjen zelf moeilijker is dan voor ons”, luidt zijn reactie.

“Deze avond heeft hem natuurlijk heel veel gedaan. Hij nam toch afscheid van een periode waarin hij heel graag voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. Dat ging allemaal door hem heen. Dan blijkt gelukkig dat hij ook maar een mens is”, kijkt vader Robben tijdens een jeugdvoetbaltoernooi in Bedum terug.

WK 2010 als hoogtepunt

Hans Robben hield het in tegenstelling tot zijn vrouw wel droog, maar hij heeft wel intens genoten van de avond in Amsterdam. “Ik ben alleen maar blij dat hij toch nog zo’n afscheid krijgt. Ondanks dat we ons niet plaatsen, kun je dankzij deze overwinning en zijn goals toch wel spreken van een waardig afscheid.”

Van alle optredens in dienst van Oranje springt het wereldkampioenschap van 2010 er voor vader Robben uit. “Toen gingen wij met ons drieën, mijn vrouw, Arjen en ik, pas later naar Zuid-Afrika. Hij had toen eerst in Amsterdam een blessure opgelopen. En dan toch zo’n toernooi spelen, dat was wel echt mooi.”

Terugkeer FC Groningen

Het afscheid van het Nederlands elftal was emotioneel, maar vader Robben troost zich met de gedachte dat Arjen nog altijd bij Bayern München schittert. “Dat afscheid komt ook een keer, maar hij bepaalt zelf wanneer. Hij wil eerst nog gewoon zo lang mogelijk op hoog niveau blijven voetballen.”

Of zijn voetbalcarrière ooit nog resulteert in een terugkeer bij ‘zijn’ eerste liefde FC Groningen laat vader Robben nog even vakkundig in het midden. “Dat blijft een vraag totdat het geen vraag meer is”, sluit Hans Robben zijn terugblik in Bedum op bijna Cruijffiaanse wijze af.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.