Havenkwartier Blauwestad loopt weken vertraging op

Eind april, begin mei wordt een begin gemaakt met de bouw van zestien woningen in het Havenkwartier in het woon- en natuurplan Blauwestad.

Dat is zeker vier weken later dan aanvankelijk de bedoeling was. De vertraging is een gevolg van de aantrekkende economie.

Gas

De bouwsector is booming, waardoor de wachttijd voor producten en materialen inmiddels is opgelopen naar twintig weken. ,,We hebben daarom besloten ook in de bouwvak volop gas te geven”, zegt Harry Leggedoor van Geveke Bouw.

,,We hebben de mensen beloofd dat ze voor de kerst in hun woning kunnen. We houden ons aan die belofte. De achterstand gaan we zeker inlopen.”

Economie

Ten gevolge van de fors aantrekkende economie heeft Geveke Bouw de laatste tijd dertig nieuwe medewerkers aangetrokken. Het bedrijf gaat in eerste instantie 34 woningen bouwen in het Havenkwartier. Zestien woningen zijn verkocht en er ligt ook al een aantal opties voor de resterende woningen in de nieuwe wijk.

,,Al met al druppelt het nog steeds door. Zodra we bezig gaan met de bouw van de eerste woningen, verwacht ik ook dat de interesse voor de andere huizen weer toeneemt.”

tammo.beishuizen@dvhn.nl

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.