Heemtuin in Muntendam is weer veilig

Medewerkers van de Heemtuin in Muntendam hebben gisterochtend de laatste glasscherven in de speelkuilen van het Mammoetpad in het natuurgebied opgeruimd. Kinderen kunnen er weer veilig spelen.

Vernielingen

Eind vorige week werden twee keer 's nachts vernielingen gepleegd aan materialen en bomen. Ook was er sprake van brandstichting.

Hulp van jongeren

"Gelukkig is het de afgelopen twee dagen rustig geweest", zegt Wietske Trausel, projectleider bij WerkPro, de exploitant van het natuurpark. In de zoektocht naar de daders krijgt Trausel hulp van een groepje van tien jongeren, in de leeftijd van 16 tot circa 25 jaar. Ze zijn vrijwel dagelijks in het natuurpark te vinden en hebben daarover afspraken gemaakt met Trausel. Zij hebben zelfs aangeboden 's nachts in een tentje in de Heemtuin te posten, in de hoop dat ze de vandalen kunnen betrappen. "Maar dan speel je wellicht voor eigen rechter en dat willen we niet", zegt Trausel.

Huisraad

Ze stoort zich ook aan de huisraad die in De Heemtuin en natuurpark Tussen de Venen wordt gedumpt. De medewerkers lopen tweemaal per week een vuilroute door het gebied om de schade te beperken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.