Het café van Martiniplaza krijgt de naam van Jacques d'Ancona (+video)

Aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag, had MartiniPlaza een bijzondere verrassing voor Jacques d'Ancona in petto. Het theatercafé is naar de recensent vernoemd en gaat voortaan door het leven als 'Chez Jacques'.

Over enkele uren gaat in de Groningse Stadsschouwburg de musical over zijn leven in première. Maar zojuist werd Jacques d’Ancona in Martiniplaza verrast met een andere eervolle aangelegenheid: het theatercafé van Martiniplaza heet vanaf nu Chez Jacques.

D’Ancona was naar Martiniplaza gelokt om met enkele mensen te dineren, voorafgaand aan de première. In aanwezigheid van mede-BN’ers als Henny Huisman en Ruth Jacott zag hij na een druk op de knop zijn eigen naam oplichten.

Het theatercafé is aangekleed met foto's, een wandpaneel, een schilderij en andere Jacques-parafernalia. ,,Ik zag in een vitrine zelfs mijn oude schooldiploma liggen", constateerde D'Ancona verbaasd. ,,Geweldig!"

,,Het theatercafé had nog geen naam”, zegt Willem de Kok, directeur van Martiniplaza. ,,Jacques is altijd heel erg waardevol voor ons geweest en daar zijn we hem uitermate dankbaar voor. Daarom leek ons dit een leuk gebaar.”

Vanavond om 20.15 uur gaat in de uitverkochte Stadsschouwburg de musical Jacques J. in première. GOOV Muziektheater speelt Jacques J. ook vrijdag (20.15 uur), zaterdag (20.15 uur) en zondag (14.30 en 20.15 uur). Voor die voorstellingen zijn nog wel kaarten te krijgen.

Vrijdag viert Jacques d’Ancona zijn 80ste verjaardag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.