Jonge muzikanten naast Kraantje Pappie op EchtErikfestival in Groningen

Op hetzelfde festival optreden als Kraantje Pappie. Dat kunnen een heleboel jonge popmuzikanten na zaterdagmiddag zeggen.  In Martiniplaza begon zaterdagmiddag de eerste editie van het EchtErikfestival.

Na de openingsact van Kraantje Pappie volgden optredens van bands met piepjonge muzikanten die zijn opgeleid door de Rijdende Popschool. Die viert met de presentaties zijn vijfjarig bestaan.

Divers

Het festival duurt tot en met middernacht. Dan treden min of meer gearriveerde acts en aanstormende talenten uit Groningen en omgeving op, zoals Traumahelikopter, Vikings in Tibet en winnaar van de Pop Groningen Talent Award, Boyz in the Woods.Vanaf 18 uur staan er twaalf bands op de diverse podia.

Naast muziek zijn er zaterdagmiddag lezingen en workshops waardoor in alle spelonken van Martiniplaza muziek klonk. In de hal haalden bezoekers muzikale geluiden uit het zogeheten muziekmonster.

Jaarlijks?

Het festival is voortgekomen uit een samenwerking tussen het op lokale radiostations uitgezonden programma EchtErik en Martiniplaza. Beide partijen hopen van het muzikale gebeuren een jaarlijks feest te maken. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven