KEI-week Groningen met Arjen Lubach wordt steeds groener

De KEI-week, de studentenintroductieweek in Groningen krijgt een steeds groener karakter. De Kei heeft namelijk het Green Key keurmerk verworven.

Het keurmerk wordt toegekend aan organisaties die er alles aan doen om het milieu te sparen. De Keiweek is de tweede instantie in Nederland die het keurmerk krijgt.

Green Key

De Green Key is een voortzetting van de Milieu barometer, een organisatie van 2500 ondernemingen uit 54 landen.

De introductieweek werd in 2014 en 2015 al ‘gelauwerd’ met de toekenning van de prijs voor de meest duurzame introductiestunt.

5000 studenten

De Kei wordt van 14 tot en met 18 augustus gehouden. Er worden 5000 nieuwe studenten verwacht die kennis maken met Groningen. De organisatie claimt daarmee de grootste introductieweek van Nederland te houden.

Duurzaam

Het duurzame karakter van de KEI komt onder meer tot uiting via de festivals. De aggregaten draaien allen op biologische brandstof.

Arjen Lubach. Foto: Archief DvhN/ANP/Alexander Schippers

Arjen Lubach

De organisatie van de introductieweek heeft het programma deels vernieuwd. Gebleven is presentator/cabaretier/deejay Arjen Lubach. Hij spreekt op Kei to your future in Martiniplaza. Lubach draait bovendien als deejay op het Open Air Festival.

De KEI wordt afgesloten met een eindfeest in recreatiecentrum Kardinge. Het volledige programma van de introductieweek is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.