KNRM presenteert nieuwe reddingboot

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) neemt zaterdag 14 november de nieuwe reddingboot Springbok in gebruik. Tegelijkertijd wordt het erbij behorende drijvende boothuis geopend.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) neemt zaterdag 14 november de nieuwe reddingboot Springbok in gebruik. Tegelijkertijd wordt het erbij behorende drijvende boothuis geopend.

De reddingboot wordt ‘gedoopt' door mevrouw J. Brouwer, een volle nicht van de schenkster, mevrouw H.S. Bok (1911-2006). Uit haar nalatenschap is de boot gefinancierd. Mevrouw Bok was bij leven meer dan 50 jaar donateur van de KNRM. Zij uitte, als geboren Groningse, de wens uit haar nalatenschap een reddingboot te laten bouwen met de naam Springbok en deze te stationeren in de buurt van Delfzijl of Lauwersoog.

Nikolaas

De Springbok wordt gestationeerd op het Lauwersmeer en is van het type Nikolaas. De boot is gebouwd door Habbeké Shipyards. Het ontwerp is van Pieter Meuzelaar van de Dutch Special Marine Group. Het schip weegt 3,4 ton, is 9 bij 3 meter en vaart maximaal 34 knopen. Het heeft een bemanning van 4 personen en heeft een gereddencapaciteit van 20 personen. De oude reddingboot Palace Noordwijk is in gebruik bij het reddingstation Lemmer.

Drijvend boothuis

Voor de Springbk is een passend drijvend boothuis gebouwd. Het oude drijvende boothuis is verkocht aan de brandweer van Zeewolde.

KNRM presenteert Springbok

KNRM Lauwersoog is verdeeld over twee locaties. De reddingboot Annie Jacoba Visser van het type Valentijn ligt aan de buitenkant van de sluis. Het nieuwe drijvende boothuis met daarin gestald de reddingboot Springbok ligt aan de binnenkant op het Lauwersmeer. De reddingboten voeren vorig jaar 54 keer uit. De bemanning van de reddingstations op Lauwersoog bestaat uit 26 vrijwilligers.

Foto's: Het nieuwe boothuis en de reddingboot Springbok in actie - KNRM

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.