La Place & Jumbo open in Topshelf

Restaurant La Place opent 11 mei z’n deuren in warenhuis Topshelf aan de Grote Markt in Groningen. Supermarkt Jumbo volgt op 23 mei.

Samen vormen ze een zogeheten ‘gemakswinkel’, de eerste van het land die zich afficheert met de slogan Verser dan vers. ,,De gemakswinkel in binnenstedelijke gebieden speelt in op de vraag naar gezond en lekker eten dat makkelijk voor iedereen bereikbaar is’’, zegt woordvoerder Laura Valks-Piessens van Jumbo die verder niet wil ingaan op de nieuwe formule. De ramen van de te openen supermarkt zijn volgens de bouwvakkers afgeplakt, opdat niemand enig idee krijgt van de gemakswinkel.

De opening van Jumbo/La Place kan een opsteker betekenen voor warenhuis Topshelf dat 1 december opende in het pand waarin warenhuis Vroom & Dreesmann jarenlang zetelde. Van grote stromen winkelend publiek naar het nieuwe warenhuis is geen sprake, om niet te zeggen dat het er stil is. Daarin kan de komst van de supermarkt op de begane grond in combinatie met het restaurant op de vierde verdieping verandering brengen. Directeur Inge van Kemenade van Topshelf reageert koeltjes op de openingsdata. ,,Prima, fijn’, zegt ze. ,,Ik hoop dat ze dit keer de data wel halen. We wachten al een tijdje.’’ Daarmee doelt ze op de allereerste plannen. Het was de bedoeling dat afgelopen najaar het warenhuis, de supermarkt en het restaurant tegelijk openden.

Het gevolg is dat er 800 vierkante meter op de begane grond - hoek Oude Ebbingestraat en Roode Weeshuisstraat - leeg staat, evenals een vergelijkbare oppervlakte op de vierde verdieping. Op z’n minst niet erg uitnodigend voor het winkelend publiek.

Wethouder Joost van Keulen van economische zaken juicht de komst van La Place en Jumbo toe. ,,Het betekent een impuls voor de bezoekersstromen in dat gedeelte van de binnenstad’’, zegt hij. Dat supermarkt en restaurant elkaar versterken gaat volgens hem blijken uit bijvoorbeeld een foodbezorgservice.

Wat er met de kelder gaat gebeuren, is onbekend. Pandeigenaar IEF Capital laat plannen voor woningbouw ontwikkelen voor de verdiepingen boven het oude V&D-pand voor ontvangst en uitgifte van goederen aan de Rode Weeshuisstraat en de naastgelegen Aldi.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.