Man uit Grootegast knipt haren partner af: celstraf geëist

Tegen de 48-jarige J. V.  uit Grootegast is een gevangenisstraf van 42 maanden (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist wegens een ernstige vorm van huiselijk geweld en vrijheidsberoving. De man zou gedurende een jaar zijn partner hebben mishandeld. De verdachte ontkent.

Een bezorgd nichtje sloeg in oktober vorig jaar alarm. Haar tante was plotseling onbereikbaar. De politie nam de melding van de nicht serieus en wist de vrouw uiteindelijk via telefoontaps te traceren. Ze verbleef met de verdachte in een bed&breakfast in het Brabantse Chaam. Een arrestatieteam werd ingezet om V. aan te houden.

Bont en blauw

De vrouw werd volgens de officier van justitie voortdurend bont en blauw geslagen. Ook knipte de verdachte de (lange) haren van de vrouw af. Haar woning in Grootegast mocht ze niet alleen verlaten, ze mocht geen mobiele telefoon hebben en werd gedwongen alle contacten met familie en vrienden verbreken. De officier van justitie: ,,Hij was uit op totale beheersing.’’

De vrouw maakte gebruik van haar spreekrecht. Ze zei tegen de rechters dat haar leven volledig is verwoest. ,,Maar ik zal hier sterker uitkomen. Niet ik, maar hij zal verliezen.’’ Ze vordert 7500 euro smartengeld en 1000 euro materiële schadevergoeding. En terecht, zei de officier van justitie. Aan het voorwaardelijk deel van de straf is een contactverbod gekoppeld.

Vaker veroordeeld

De verdachte wilde in de rechtszaal nauwelijks vragen beantwoorden en beriep zich voortdurend op het zwijgrecht. De man is vaker veroordeeld wegens huiselijk geweld. Jaloezie zou daarbij steeds een grote rol spelen.

De uitspraak is over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.