Na het studentenfeestje in de kleedkamer: ‘De spetters poep zaten op de muur’

Het viel wel mee met de ravage in de kleedkamers op sportpark Corpus in Groningen na een feestje van meiden van Vindicat, beweert het bestuur van studentenrugbyclub GSRC. Het viel helemaal niet mee, zag gymleraar Peter Homans die donderdagochtend gebruik moest maken van kleedkamers in hetzelfde complex.

Homans kwam vorige week donderdagochtend met leerlingen van VMBO TL-klas 3 van het Montessori Vak Lyceum Groningen, onderdeel van het Zernike college, nietsvermoedend op het sportpark. Bij het kleedkamergebouw wist hij dat er iets niet klopte. ,,Ik nam de scholieren voor het eerst mee naar het sportpark. Ze keken hun ogen uit.”

Bezet of besmeurd

Homans vertelt: ,,De kleedkamers waren of bezet of besmeurd. Er zijn zes kleedkamers in het clubgebouw. In twee kleedkamers was het één grote teringzooi. Allemaal flesjes bier op de grond. Het was net of er een afvalbak geleegd was. De deur van het toilet stond open en dat was ook allemaal smerigheid. Ik vermoed dat iemand op het toilet is gaan staan en de kont naar achteren deed en toen flink gas heeft gegeven. De spetters poep zaten op de muur.”

Te goor om binnen te stappen

De sportleraar moest voor zijn leerlingen op zoek naar twee andere kleedkamers. ,,Ik deed een andere kleedkamerdeur open. Het was er donker en ik deed het licht aan. Toen zag ik er allemaal meiden liggen in slaapzakjes en op luchtbedjes. Dat waren meiden van Vindicat. Zij hadden die woensdagavond een feestje gehad. Van de zes kleedkamers waren twee te goor om binnen te stappen, in twee lagen die meiden en de andere twee kleedkamers gingen wel. Daar heb ik de leerlingen maar in gezet. Ik heb ze gezegd om maar lekker veel lawaai te maken, zingen en zo.”

Toen de meiden later uit de kleedkamers kwamen, gaven ze Homans enige uitleg. ,,Ze hadden twee legertenten naast het veld staan. Eentje was verzakt en toen het ging regenen werd alles nat. Toen zijn ze de kleedkamers in gegaan. Daar geef ik ze wel gelijk in.”

Niet alleen in de kleedkamers was het een zooi, ook buiten was de boel besmeurd. ,,Bij het materialenhok lag mensenpoep op de stoep. Dat was wel het allerergste.”

Uitzonderlijke situatie

Homans legde zijn scholieren uit dat het een uitzonderlijke situatie betrof. ,,Dit gebeurt hier anders nooit. Veel last hebben de scholieren ook niet van de meiden gehad.”

Tijdens de gymles kwam er al een schoonmaakploeg van de gemeente langs. ,,De mensen van de gemeente zeiden dat ze er de woensdagavond er ook al waren geweest. Toen hadden ze al met de meiden gesproken. Die man van de gemeente zei dat ze de meiden nadrukkelijk hadden gezegd niet te overnachten in de kleedkamer. ”

Voor de gymles had Homans geen last van de meiden. ,,Het was alleen een bende. Toen ze wakker werden gingen ze de tenten afbreken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.