Na vijf jaar weer een weergaloos(musical)concert aan ’t Loug

Hoe zit het eigenlijk met het muzikaal historisch besef van Spijk? Die vraag wierp zich op toen bijna niemand zaterdagavond de The Sound of Music zei te kennen.

Hoe kan dat nou, zag je presentator Mirjam Kloosterhof denken. Sissi kijken ze elk jaar nog (althans: bijna alle vrouwen in het publiek) en de familie Von Trapp zou vergeten zijn?

Kwartje

Ze redde de toeschouwers vakkundig. ,,Geeft niks, ik heb de musical zelf ook een keer voor het eerst gezien.’’ En warempel: het kwartje viel. De herinneringen aan de o zo vaak herhaalde film met Julie Andrews als Maria dreven boven. Een paar tellen later klapte en zong Spijk volop mee.

Met een aaneenschakeling van musicalfragmenten (onder meer Mary Poppins, Kuifje en Les Misérables) trok de muziekvereniging CBS zaterdagavond zo’n 1100 bezoekers naar ’t Loug, de ronde gracht om het oudste kerkje van Spijk.

Die was in 2012 ook al eens decor voor een openluchtconcert. En nu was het nog mooier en grootser, op een perfecte zomeravond.

Hoogtepunt

CBS had half Spijk en Bierum en omgeving opgetrommeld om de voorstelling mogelijk te maken. Want niet alleen haalde dirigent Simon Visser het beste uit alle onderdelen van de vereniging, er werd op drie podia ook gedanst, gezongen, verteld, toneelgespeeld, gefietst zelfs, gefilmd en snel van plek gewisseld (al vergeet je dan soms je trompet mee te nemen).

Kostuums en ingenieuze decors (in Spijk wisselt de achtergrond zonder katrollen toch supersnel van kleur) waren de afgelopen maanden in elkaar gezet met de Lion King als absoluut hoogtepunt.

Met het gratis Grachtenconcert liet CBS iedereen genieten. De toch al opvallend jonge vereniging hoopt op een beloning in de vorm nog meer aanwas, terwijl veel andere harmonie-, fanfare- en brassmuziek verenigingen vergrijzen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven