Nieuwe toekomst voor De Langeleegte

Het roemruchte stadion aan De Langeleegte krijgt een nieuw leven. Het stadion van voorheen BV Veendam ondergaat een metamorfose.

De toekomst is voor sportontwikkeling en scholing van jongeren uit Veendam en verre omgeving. Die kunnen straks terecht op Leer- en Sportcampus De Langeleegte. In een nieuw complex, waar de gemeente Veendam, Winkler Prins scholengemeenschap en sportclubs samenwerken. Uitgewerkte plannen van ingenieursadviesbureau Sweco (voorheen Grontmij) liggen klaar.

Startsein

Donderdagmorgen is met de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld een eerste stap gezet. Wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen) gaf om 10.00 uur het startsein. Op het huidige hoofdveld komt het nieuwe hoofdgebouw van de Winkler Prins. Verder is er een nauwe samenwerking met wielervereniging Stormvogels die straks gebruik kan maken van een wielerbaan van 1500 meter rond het complex waar ook Judoschool Veendam een dojo krijgt. Het nieuwe kunstgrasvoetbalveld wordt het trainings- en activiteitenveld waar ook de Winkler Prins scholengemeenschap gebruik van maken.

Ook de omgeving van het stadion ondergaat een facelift. Zeker 15 miljoen euro kosten de werkzaamheden. In 2019 moet het sportcomplex klaar zijn. In mei 2016 stemde de gemeenteraad van Veendam in met de plannen.

Op de schop

Het bestaande complex van BV Veendam gaat compleet op de schop. Er zijn verschillende ‘interne verhuizingen’. De tribunes achter de doelen worden gesloopt. Voetbalclub Veendam 1894 vormt het hart van het nieuwe leer- en sportpark.

Op verkeersgebied verandert er veel. De gemeente gaat in gesprek met de buurt om de plannen toe te lichten. De kruising Raadsgildenlaan/Robijnlaan wordt aangepakt.

Een deel van de Robijnlaan, voor de school, wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bij de hoofdingang komt een parkeerplaats voor 325 auto’s die ook gebruikt kan worden door bezoekers van de naastgelegen begraafplaats. Op die manier hoopt de gemeente de parkeerdruk aan de Langeleegte te verminderen.

Hieronder zie je een impressie van de boulevard die op het terrein van De Langeleegte moet verschijnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.