Nog één keer dichten, dansen en drinken

De laatste Kantoorpoëzie komt in zicht. Vrijdagavond beklimt jong dichttalent uit stad en ommeland een laatste maal het podium van cultuurcentrum De Gym.

Zuipen

Kantoorpoëzie in een paar zinnen? Initiator en dichter Joost Oomen (26) rijgt de woorden in een lange sliert aaneen. ,,Een avond waarop jonge getalenteerde dichters uit Groningen en daarbuiten gekoppeld worden aan grote namen en goeie muzikanten die allemaal dwars door elkaar optreden. Tegelijkertijd wordt er heel veel gezopen en zijn er geen regels over wanneer iets ophoudt en wanneer iets begint.’’

Na zes jaar van losjes aan elkaar georganiseerde Kantoorpoëzieavonden (ooit ontstaan in Oomens toenmalige tijdelijke kantoor aan de Herestraat), komt er vrijdag min of meer noodgedwongen een einde aan de min of meer maandelijkse optredens. Met de sluiting van kunst-, muziek- en literair podium De Gym op 1 maart, raken de Kantoorpoëten hun vaste locatie aan de Oosterstraat kwijt.

Verhuizen

,,Een nieuwe plek zoeken is veel werk’’, zegt Oomen. Bovendien staan hij en medeorganisator, schrijver Marleen Nagtegaal, allebei op punt van verhuizen, de stad uit.

Voor het zo ver is, is de Gymvloer vrijdagavond nog één keer van Oomen, Nagtegaal en hun gevolg. De beide Groninger dichters presenteren hun nieuwste boek, evenals de Utrechtse Lisa Weeda. Andere gasten zijn onder meer Roos Vlogman (Arnhem) en Pieter Oomen – de broer van – met zijn synthesizer. De avond begint om 20.00 uur, de entree is 2 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven