Noordelijke hoofdconducteurs bemachtigen Oscar van het spoor

Wat vinden reizigers prettig als de conducteur door de trein loopt? En wat kan de conducteur doen om gastvrij te zijn? Noordelijke hoofdconducteurs van de Nederlandse Spoorwegen (NS) werken aan antwoorden op die vragen. Dat heeft ze deze week een Oscar van het spoor opgeleverd.

Dat is best bijzonder, weet NS-woordvoerder Corien Koetsier. ,,Meestal krijgen één of twee mensen deze prijs. Nu is het een hele groep.’’ Het gaat om zes hoofdconducteurs van Zwolle, zes van Leeuwarden en zes van Groningen. Samen werken ze er sinds het begin van dit jaar aan om meer gastvrijheid in de trein te krijgen.

Twee categorieën

De Oscars, ook wel Jan van Stappenspoorprijzen genoemd, worden eens per jaar uitgereikt. Er zijn volgens Koetsier twee categorieën: een voor spoorverbetering en een voor klantbeleving.

Door het werk van de noordelijke hoofdconducteurs is de groep gastvrijheidsambassadeurs bijna verdubbeld. De NS stelt dat de eerste resultaten zichtbaar zijn doordat conducteurs meer met reizigers in gesprek komen. ,,Wat de groep nu wil is een app in het leven roepen waar mensen die in het Noorden reizen hun mening kunnen geven op het werk van de hoofdconducteur.’’

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.