OM eist 3 jaar cel na steekpartij

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 3 jaar celstraf geëist tegen de 27-jarige R.S. uit Leeuwarden wegens een poging tot doodslag. Een jaar geleden stak hij in Delfzijl de vriend van zijn zus neer.

De man raakte ernstig gewond. Dankzij een operatie leeft hij nog, hield de officier van justitie de rechters voor.

S. beroept zich op noodweer. Hij was op bezoek bij zijn zus en bezocht met anderen een paar cafés in de havenstad. Na een woordenwisseling opstonden irritaties die uiteindelijk leidden tot de steekpartij bij de woning van de zus.

S. zeg dat hij werd bedreigd en maakte een stekende beweging. Daarbij raakte hij naar eigen zeggen onbedoeld het slachtoffer in zijn zij. Alcohol en mogelijk ook drugs speelden hierbij een rol.

Boos en opgefokt

De zus van de verdachte heeft belastende verklaringen afgelegd. Volgens haar was haar broer boos en opgefokt. Het OM vindt dat er geen sprake is van noodweer. ,,De verdachte is met een mes naar het slachtoffer toegegaan. Hij werd op dat moment niet aangevallen. Dat kan geen noodweer heten.’’

De advocaat vindt dat poging tot doodslag niet bewezen kan worden, hooguit het toebrengen van lichamelijk letsel. Dat zou dan een lagere straf moeten opleveren. Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.