Officiële waarschuwing voor Vindicat en rugbyclub na chaos op sportpark

Studentencorps Vindicat en de daaraan gelieerde rugbyclub GSRC hebben een officiële waarschuwing gekregen van de gemeente Groningen. Aanleiding is de chaos die aangetroffen werd na een illegaal slaapfeest op sportpark Corpus den Hoorn.

Dat meldt RTV Noord. De gemeente gaat binnenkort met het bestuur van GSRC in gesprek.

Illegaal slaapfeestje, enorme bende

Dames van Vindicat hielden vorige week een feestje op het sportcomplex. Ze bleven er ook overnachten, terwijl dat verboden is. Van tevoren zou dat de leden duidelijk verteld zijn.

Desondanks bleven de meiden slapen. De volgende ochtend was het kleedkamergebouw volgens ooggetuigen een enorme bende. ,,Alsof er een afvalkbak geleegd was’’, zei een gymleraar die er de volgende ochtend nietsvemoedend met schoolkinderen aankwam.

Om alles weer in orde te maken was een schoonmaakploeg nodig. De gemeente wil de kosten verhalen op GSRC.

Schorsing mogelijk

Zowel Vindicat als de rugbyers hebben een brief van de gemeente gekregen. Later bepaalt de gemeente wat de gevolgen zijn voor de rugbyclub.

Het kan blijven bij een waarschuwing, maar er kan ook een schorsing opgelegd worden, zodat de club een maand geen gebruik mag maken van de velden. Een andere opties is definitief schorsen van sportcomplex Corpus den Hoorn.

Sportclubs hebben schoon genoeg van rugbyers

Sportclubs die ook gebruik maken van het park Corpus den Hoorn lieten eerder al weten dat ze zat zijn van de rugbyende studenten van GSRC. Het liefst zouden ze zien dat de studentenclub verkast naar een andere plek.

Marc Mohr, bestuursvoorzitter van Vindicat, ontkent overigens een officiële waarschuwing te hebben ontvangen van de gemeente, noch per brief, noch per e-mail. Mohr heeft inmiddels bevestigd dat de waarschuwing onderweg is per post.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.