Omleidingsborden Stationsweg Groningen wekken verbazing

De stremming van de Stationsweg in Groningen leidt na bijna een week nog steeds tot -bij tijd en wijle- flink gemopper in de omgeving. Veel automobilisten komen er pas op het laatste moment achter dat de weg is gestremd en worden bij de Herebrug naar het Hereplein gestuurd.

De groep verkeersregelaars die op dat kruispunt moet voorkomen dat het (bus)verkeer vast komt te zitten stuurt weggebruikers vanaf het Zuiderpark soms ook naar het plein als de linksaf-strook naar de Hereweg leeg is. Volgens automobilisten is de stremming onduidelijk aangegeven. Zo staat op het Hereplein alleen een bord op de busbaan. Sommige borden die op afstand waarschuwen voor de stremming, staan al vijf dagen half verstopt en weggebruikers moeten ook al de hele week zelf uitzoeken of ze bij de Zuiderbegraafplaats rechtdoor of rechtsaf moeten.

De omleidingsroute gaat over de ringweg om sluipverkeer in de Rivierenbuurt te voorkomen. De Stationsweg is gestremd omdat het busstation te klein is voor de vele extra NS-bussen. Die nemen 14 dagen het treinverkeer vanaf Hoogeveen over. Het spoor is gestremd voor de bouw van het nieuwe station in Assen.

  • treinvrij
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven