Ondernemers bezorgen Maggie’s een vliegende start in Wildlands

Een tropisch sterrendiner tussen de olifanten van Wildlands bracht donderdagavond 240.900 euro op. Die opbrengst is bestemd voor de bouw van een Maggie’s Center in Groningen.

Het eerste Maggie’s Center van Nederland moet in Groningen komen, naast het UMCG op de hoek van de Petrus Campersingel en de Thomassen à Theussinklaan.

Kankerpatiënten

Het centrum moet een huiselijke plek worden. Daar waar kankerpatiënten en hun familie en vrienden gratis terecht kunnen voor hulp en begeleiding.

Zeven noordelijke ondernemers hebben dit initiatief opgepakt in navolging van dergelijke centra elders in de wereld.

Maggie’s

De Schotse Maggie Keswick Jencks hoort in 1993 dat ze opnieuw borstkanker heeft. Ze ontwikkelt samen met haar man Charles het idee voor een zorgcentrum voor kankerpatiënten, waar psychosociale hulp en begeleiding wordt geboden. In juli 1995 overlijdt Maggie en ruim een jaar later opent het eerste Maggie’s Center in Edinburgh. Inmiddels zijn er 20 centra in Schotland, Engeland, China en Japan en zijn er plannen in Qatar, Barcelona en Melbourne.

Sterrenkok

Het benefietgala in Wildlands in Emmen is de aftrap voor een centrum in Groningen. Het fraai vormgegeven gebouw van architect Marlies Rohmer en landschapsarchitect Piet Oudolf gaat vier miljoen euro kosten, maar daarnaast willen de initiatiefnemers drie miljoen bij elkaar brengen voor de exploitatie en drie miljoen voor onderzoek naar het welbevinden van patiënten.

Sterrenkok Steven Nijenhuis van Herberg Onder de Linden kookte donderdagavond voor de 320 gasten een diner dat – met zicht op de olifanten – in het tropische deel Jungola van de dierentuin werd opgepeuzeld. De ‘verkoop’ van de dinertafels, de aansluitende veiling, de verloting en sponsorgelden leverde bijna een kwart miljoen euro op dat volgens voorzitter Harm Post van de stichting Maggie’s Center Groningen ,,een mooie aftrap is’’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.