Onderzoekscommissie Ter Apel kan aan de slag

Met de aanstelling van Ivonne Rietjens, hoogleraar Toxicologie aan de Universiteit van Wageningen, is de onafhankelijke onderzoekscommissie Ter Apel compleet.

Dat is vrijdag bekendgemaakt. De commissie staat onder leiding van Eerste Kamerlid en voormalig staatssecretaris Joop Atsma (CDA). Ze gaat op aandringen van Provinciale Staten van Groningen onderzoek doen naar gezondheidsklachten van medewerkers van het asielcomplex in Ter Apel.

Expertise

COA-personeel, beveiligers en schoonmakers in Ter Apel hebben huidproblemen, benauwdheid, gewrichtspijn, bloedneuzen, hoge bloeddruk en zijn vermoeid.

Atsma laat weten dat de groep met de aanstelling van Rietjens nu beschikt over de vooraf gedefinieerde expertise, ervaring en draagvlak. Binnen de commissie treedt Paul Ulenbelt op namens de werknemers van het COA. Elske Mertens is secretaris.

Doorwerken

De commissie heeft de vrijheid om externe expertise in te schakelen als daarvoor aanleiding is. Zodra de onderzoeksopdracht is vastgesteld, gaan de leden daadwerkelijk aan de slag. Zij gaan de hele zomer doorwerken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven