Pieterburen geeft wetenschappers het woord

Onder de noemer Science Talks krijgen wetenschappers deze zomer iedere woensdagmiddag het woord in Zeehondencentrum Pieterburen. Woensdag spreekt dierenarts Ana Rubio Garcia over het onder narcose brengen van zeehonden.

De voordrachten van de wetenschappers valt in het kader van de campagne Seals, Science, Sea (zeehonden, wetenschap zee) van het Zeehondencentrum.

Wetenschappelijk onderzoek door (buitenlandse) studenten speelt naast de opvang van de zeehonden een grote rol in het Pieterburen.

Tijdens de Science Talks doen de wetenschappers hun verhaal over de ontwikkelingen en bevindingen in hun vakgebied. Iedere week komt er een ander thema aan bod.

De reeks voordrachten wordt maandagmiddag afgetrapt met een presentatie van twee bestuursleden van Stichting Duik de Noordzee Schoon, inclusief een filmvertoning over hun werk genaamd Expeditie Doggersbank.

Op woensdag 19 juli spreekt dierenarts Ana Rubio Garcia over het onder narcose brengen van zeehonden. Een week later houdt biologe Beatriz Rapado-Tamarit een verhaal over de gedragsstudie die ze deed naar de moeder-pup interactie van de zeehondenkolonie in de Eems-Dollard.

Op 2 augustus doet Andrea Ravignani uit de doeken waarom huilers huilen.

De lezingenreeks loopt tot en met 30 augustus.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.