Plotseling vertrek topofficier bij OM

Officier van justitie Eric van Sloten heeft na een conflict met de leiding het Openbaar Ministerie Noord-Nederland verlaten.

Van Sloten zou zich niet langer kunnen verenigen met het beleid van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie zit officieel per 1 juni zonder baan thuis.

Een woordvoerster van het OM bevestigt het plotselinge vertrek, maar wil geen toelichting geven. ,,Persoonlijke kwesties delen we niet met de media'', zegt de woordvoerster. Van Sloten zelf laat weten dat over de kwestie geen uitspraken in het openbaar worden gedaan. ,,Dat hebben we zo afgesproken.''

Van Sloten gold als een van de meest ervaren officieren van justitie in Groningen. Hij was voor de fusie met de parketten in Assen en Leeuwarden lange tijd als lid van het managementteam de tweede man. Hij was betrokken en verantwoordelijk voor een groot aantal politieonderzoeken, waaronder de zaak-Baflo.

De afgelopen maanden hebben verscheidene ervaren magistraten het parket verlaten. De woordvoerster ontkent dat sprake is van een leegloop. ,,Mensen komen en gaan, dat is bij elke organisatie zo.''

Lees hier meer via guyotplein1.nl

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.