SP op de bres voor Selwerders

De werkzaamheden van woningcorporatie Nijestee zorgen voor overlast in Selwerd. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vraagt opheldering namens de bewoners.

Nijestee is sinds februari bezig met wijkvernieuwing in de Populierenlaan. Het project duurt veel langer dan was aangekondigd en huizen raken beschadigd door de werkzaamheden. „We zouden drie weken in de rommel zitten, maar het duurt nu al bijna zeven weken”, zegt Christiaan Boer, één van de huurders aan de Populierenlaan.

Het is in zijn huis eigenlijk niet uit te houden, zegt Boer. „De asbestzuiger maakt lawaai. Er komen zomaar stukken steen naar beneden. De vloer en de muren zijn beschadigd. En van Nijestee horen we niets.”

Brief

Hij en zijn buren riepen de hulp in van Jimmy Dijk, de fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad. Dijk schreef gisteren een brief aan Nijestee om te vragen om opheldering en verbetering. „Bij ingrijpende renovaties hebben huurders recht op een verhuisvergoeding,” stelt hij. „Corporaties kunnen ook afspraken met huurders maken over vergoedingen voor gemaakte schade of andere kosten. Nijestee lijkt geen van beide te hebben gedaan.”

Dijk wil dat de bewoners van andere straten waar Nijestee renovatieplannen heeft, een verhuisvergoeding wordt aangeboden. „En voor de Populierenstraat moet er schade- en onkostenvergoeding komen.”

Complex

Een woordvoerder van Nijestee noemt de situatie ‘complex’. „We hebben een beleid wanneer en of iemand recht op een vergoeding heeft. Ik weet niet precies hoe dat in de Populierenlaan zit, dat gaan we uitzoeken. Als blijkt dat de bewoners een vergoeding moeten krijgen, geven we die.” Nijestee verwacht eind deze week meer te weten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.