Scouting Pekela hoopt op azc-unit

Scouting Pekela heeft interesse in een gebouw van het asielzoekerscentrum (AZC) in Oude Pekela. ,,Het zou een uitkomst voor de vereniging zijn”, zegt voorzitter Jan Krops.

Er is nog geen contact met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geweest. De ongeveer tweehonderd leden tellende scoutingclub heeft weliswaar een prima accommodatie, maar Krops ziet in de overname van een azc-unit de mogelijkheid om de leden voor jaren een goed onderkomen te bieden.

Vergunning loopt af

Twee jaar geleden heeft de scoutingclub, met hulp van defensie een directiekeet geplaatst. ,,De vergunning voor dit onderkomen loopt over drie jaar af. Het zal niet erg lastig zijn deze te verlengen, maar als bestuur denken we al aan de toekomst. Een mooi, groot onderkomen voor onze leden is een uitkomst.”

Krops wijst er op dat de club zich financieel kan bedruipen, maar dat de bomen niet tot in de hemel groeien. Het bestuur gaat er stilletjes van uit dat het COA bereidwillig is om mee te werken aan een gunstige deal.

Burgemeester Kuin

Eerder deze week maakte burgemeester Jaap Kuin van Pekela bekend tot een financieel akkoord te zijn gekomen met het COA over de voortijdige sluiting, op 1 oktober, van het azc aan de Hooiweg. Het COA en Pekela hadden nog een contract tot medio 2020. Pekela hield vast aan dat contract en wenste ongeveer negen ton te ontvangen. Hoeveel geld Pekela uiteindelijk krijgt wil Kuin niet kwijt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.