Station Hoogezand is ‘unheimisch’

Het station in Hoogezand voldoet volgens de Ouderenraad H-S niet aan de eisen. De sfeer is er zelfs ‘unheimisch’.

Het treinstation ligt niet centraal, is moeilijk bereikbaar, alleen de stadsbus komt er, parkeren kan er niet of nauwelijks en het gebouw verkeert in een desolate toestand. De kiosk is leeg en onbemand, toiletten ontbreken.

Brief

De Ouderenraad H-S heeft het college van B en W van de gemeente Hoogezand-Sappemeer door middel van een brief in kennis gesteld van de bevindingen en conclusies.

De Ouderenraad Hoogezand-Sappemeer spreekt in de brief zelfs van een ‘unheimische’ omgeving: ‘Hier wil men niet laat in de avond aankomen wanneer het donker is.’

Hub

Vertegenwoordigers van de belangenvereniging nam een kijkje op het station en constateerden dat de locatie niet voldoet aan de eisen voor een zogeheten ‘Hub’. Daarmee wordt een openbaar vervoersknooppunt bedoeld, waar auto’s, fietsen, bussen en treinen samenkomen.

De provincie heeft op dit moment 32 Hub’s. Provinciale Staten vroegen de burgers om een mening te geven over die Hub’s. De komende jaren worden de knooppunten aangepakt.

Meer licht

De Ouderenraad vindt het aanwijzen van station H-S als een Hub vooralsnog niet logisch. Mocht dat toch het geval zijn, dan stelt de belangenvereniging een aantal aanpassingen voor. De lijnbussen die nu door Hoogezand rijden moeten langs het station gaan en de wegstructuur moet daarvoor geschikt gemaakt worden.

Het plaveisel is nu oneffen en onvriendelijk voor rolstoelgebruikers. De hellingbanen naar de perrons moeten obstakelvrij zijn en minder steil. Een invulling voor de kiosk is gewenst en er zal hulp moeten zijn om het publiek te helpen overstappen. Meer licht op het station, meer toiletten, inclusief invalidentoilet en speciale plaatsen voor een rolstoeltaxi zijn andere wensen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.