Synergon Winschoten gaat in ledverlichting

In het provinciehuis in Groningen is donderdagmorgen een contract getekend tussen werkvoorzieningschap Synergon uit Winschoten en het Amersfoortse bedrijf Innolumis Public Lighting.

Innolumis is een ontwikkelaar en producent van slimme en energiezuinige straatverlichting op basis van led-technologie. Synergon gaat voor Nederland de assemblage verzorgen van het nieuwe Innolumis-armatuur Ariane.

Nieuwe divisie

Ed Scherbeijn, algemeen-directeur van Synergon, is blij met de nieuwe partner. ,,De samenwerking met een innovatief bedrijf als Innolumis is interessant voor ons. We krijgen er met dit technische project een nieuwe divisie bij, naast alle facilitaire zaken die we al deden en het werk op het gebied van voeding en verpakkingen. Ik zie dat als erkenning en opwaardering voor Synergon.”

Gert Grolleman, CEO van Innolumis Public Lighting, is eveneens enthousiast over de samenwerking met Synergon. ,,Natuurlijk komt de kwaliteit van ons product op de eerste plaats bij de keuzes die gemeenten maken. Daarnaast hebben overheidsinstellingen begrippen als maatschappelijk ondernemen en social return hoog in het vaandel staan. Dankzij een assemblagepartner als Synergon scoren wij op dat terrein goed.”

Positief effect

Een jaar geleden haalde Innolumis haar volledige productie terug uit China om die onder te brengen bij werkvoorzieningschap Metafors.

De ondertekening op het provinciehuis werd bijgewoond door Gerard Kremer, voorzitter van MKB Noord en gebiedsregisseur voor Oost-Groningen. Kremer stimuleert vormen van samenwerking met bedrijven als Innolumis die een positief effect hebben op de werkgelegenheid in Oost-Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.