Ten Boer helpt Sint Maarten: 1 euro per inwoner

Ten Boer stort ruim 7000 euro in de kas om te helpen bij de wederopbouw van Sint Maarten. Per inwoner doneert de gemeente 1 euro.

,,We geven zelf het goede voorbeeld en sporen andere Groningse gemeenten en onze eigen inwoners aan om gul te geven voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten’’, vertelt wethouder Annie Postma van Ten Boer.

Geen twijfel in Ten Boer

Bij het college van Ten Boer bestond geen twijfel na de oproep van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om te helpen. ,,Wij geven 1 euro per inwoner. Als andere gemeenten dat ook doen, kunnen inwoners en bedrijven niet achterblijven! Elke euro telt, daarom roepen wij iedereen op ruim te geven.’’

Wederopbouw

De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft met het Rode Kruis de afspraak gemaakt dat 50 procent van het geld dat gemeenten via giro 5125 geven, gebruikt zal worden voor projecten gericht op structurele wederopbouw. Denk hierbij aan haven- en gebiedsontwikkeling, herhuisvesting en vergunningverlening, afvalverwerking, watermanagement, maar ook aan kinderspeelplaatsen en kinderbesccherming.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.