Toch een volgende Unimog oldtimershow in Schildwolde

Over twee jaar is er opnieuw een Unimog Oldtimershow. De vriendengroep die het vanaf het eerste uur organiseert gaf eerder aan te stoppen.

Zo’n drieduizend liefhebbers togen afgelopen weekeinde naar Schildwolde om de oldtimers te bekijken. ,,Alle positieve reacties hebben ons als organisatie erg goed gedaan’’, zegt Wilfred Groeneveld (31) uit Siddeburen.

Eind augustus maakte hij bekend dat de vriendengroep die het evenement vanaf het eerste uur organiseert ermee stopt. Tien jaar was lang genoeg, en de meeste mannen hadden steeds minder tijd. ,,De meesten hebben kinderen of krijgen die.’’

De vrienden zijn van jongs af aan al gek op Unimogs, kleine Duitse vrachtwagens waar je op je zestiende al op mag rijden.

De oldtimersshow begon in 2007 als een grap, maar groeide uit tot een van de grootste oldtimershows in Noord-Nederland.

Wie het stokje overneemt voor de editie over twee jaar overneemt weet Groeneveld nog niet precies, al is er best wat animo. Hij voegt er stilletjes aan toe dat het best zou kunnen dat dezelfde vrienden de organisatie weer op zich nemen. ,,Er komt sowieso weer een editie, in welke vorm en met wie dat weten we nog niet.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.