Vandalisme is hardnekkig probleem in Eemsmond

Vandalisme door jongeren blijft een hardnekkig probleem in de gemeente Eemsmond. Dat zei burgemeester Marijke van Beek donderdagavond in de raadsvergadering op vragen van Gemeentebelangen-fractievoorzitter Rein Eisenga.

Jeugdige vandalen zorgen volgens Eiisenga in verscheidene dorpscentra in de gemeente voor toenemende overlast. Hij somde over de afgelopen maanden een hele reeks incidenten op, waarbij grote schade is toegebracht. - onder meer aan het treinstation in Uithuizen.

Gesprekken

De gemeente is zich volgens burgemeester Van Beek bewust van het probleem en probeert het de kop in te drukken. Daartoe zijn dit jaar onder meer persoonlijke gesprekken gevoerd met een groep van zeventien jonge vandalen en hun ouders.

Maar net nu Eemsmond dacht het lek boven water te hebben, begint volgens Van Beek een nieuwe groep jongeren zich te roeren. Ook die heeft de gemeente nu op de korrel.

'Het gaat niet goed'

Met politie, reclasssering, jeugdbescherming en het HALT-bureau beraadt Eemsmond zich op stappen tegen de betreffende groep. ,,Op dit moment gaat het niet goed’’, erkent de burgemeester.

Het is de gemeente menens om een eind aan de overlast te maken, zegt Van Beek. ,,Het is eigenlijk dieptreurig dat dit soort onnodig vandalisme in onze mooie gemeente plaatsvindt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.