Waterspektakel Zevenhuizen: ‘Feestje voor de hele familie’ (+video)

Rillend maar dolenthousiast klimt hij op de kant. Tienjarige Arwin Steenhuis won zojuist zijn eerste race tijdens het jaarlijkse Vijverspektakel in Zevenhuizen.

De kleine Zevenhuister krijgt een highfive van Wilco Strobos, zijn boomlange tegenstander in de Vader-Kindrace. Die fungeert vandaag als ‘leenvader’, want zijn eigen pappa Bert praat vandaag het evenement aan elkaar.

Het jaarlijkse Vijverspektakel werd zaterdag voor de zevende keer op poten gezet door de lokale voetbalvereniging en de Carbidboys, de jongerengroep die het ook ieder Oudjaar laat donderen in Zevenhuizen.

Roetsjen

Een paar honderd kijkers kwamen af op het spektakel op het plaatselijke sportpark. Thema was dit keer ‘Fly to the Sky’. Ofwel: op een opgeblazen zwemband een hellingschans af roetsjen en zo snel mogelijk de bel aan de andere kant van het bassin luiden.

De Vader-Kindrace trekt veel publiek: vaders en moeders tegen zonen en dochters. Buiten Arwin zijn er weinig kleintjes die de groten eruit vliegen. Geeft niet, want naast de individuele eer telt ook de teamprestatie van de koppels.

Feestje

,,We willen elk jaar een mooi feestje neerzetten voor de hele familie, daar past dit natuurlijk prachtig bij’’, zegt René Hofman. Hij en speaker Bert Steenhuis zijn de drijvende krachten achter het evenement. Hofman namens de voetbalclub, zijn compagnon namens de Carbidboys.

,,Een hartstikke mooie samenwerking’’, vindt Hofman. ,,Die Carbidboys zijn hier voor gemáákt . Die hebben zó veel connecties in de streek. Er zitten boeren bij, bouwvakkers, steigerbouwers. Geef ze een hamer en ze maken wat moois.’’

Feestweek

Sinds het spektabel begon in het kader van de jaarlijkse Feestweek Zevenhuizen (nog tot en met zaterdag 19 augustus) hebben ze nog geen jaar overgeslagen. Na de eerste ‘Fiets ‘em er in’ op de vijver volgden allerlei varianten. ,,Het willen de afwisseling erin houden voor het publiek.’’

Het Waterspektakel wordt traditioneel afgesloten met muziek, deze keer van de Friese Voice of Holland-finalist Johannes Rypma. Tot elf uur, zegt Hofman: ,,Het is wel een familiefeestje.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.