Megafusie in gehandicaptenzorg Noorden

ASSEN/GRONINGEN - De gehandicapteninstellingen Promens Care uit Drenthe en NOVO uit Groningen willen fuseren. Gezamenlijk ontstaat een van de grootste instellingen voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten in het Noorden, met bijna 3.500 medewerkers, evenveel cliënten en een jaaromzet van 180 miljoen euro.

De bestuurders van Promens en NOVO ondertekenden in december een intentieverklaring en lieten onderzoeken uitvoeren naar de voordelen van een fusie. Op zichzelf zijn beide organisatie financieel helemaal gezond. Ze boekten prima winsten vorig jaar, Promens 5,5 miljoen euro en NOVO 2,3 miljoen, en hebben flinke eigen vermogens.

"Maar er komt de komende jaren van alles op ons af. We moeten voldoende groot worden om kleinschalige zorg te kunnen blijven bieden", zegt bestuursvoorzitter Wiecher Hadderingh van Promens. "We moeten een aantrekkelijke werkgever zien te blijven, ook voor mensen met bepaalde specialismen. Er verandert veel, we zullen om de tafel moeten met gemeenten en zorgkantoren en dan moet je ook iets te bieden hebben."

NOVO en Promens willen per 1 januari 2013 een holding gaan vormen.

Reacties

Drentse mensen
Mijn streek

Overlijdensberichten

Tetje Jacomina (Tets) Borg - Hofman (Winschoten)

Overleden op 26-2-2015.

Hendrik (Henk) van Faassen (Ten Boer)

Overleden op 25-2-2015.

Ebel Drewes (Groningen)

Overleden op 26-2-2015.


Elke dag verse puzzels
Het fitte brein
Drama van Baflo
Sporttalentenfonds
Speel mee met de sportspellen
Facebook

Gezondheid&Co