Megafusie in gehandicaptenzorg Noorden

ASSEN/GRONINGEN - De gehandicapteninstellingen Promens Care uit Drenthe en NOVO uit Groningen willen fuseren. Gezamenlijk ontstaat een van de grootste instellingen voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten in het Noorden, met bijna 3.500 medewerkers, evenveel cliënten en een jaaromzet van 180 miljoen euro.

De bestuurders van Promens en NOVO ondertekenden in december een intentieverklaring en lieten onderzoeken uitvoeren naar de voordelen van een fusie. Op zichzelf zijn beide organisatie financieel helemaal gezond. Ze boekten prima winsten vorig jaar, Promens 5,5 miljoen euro en NOVO 2,3 miljoen, en hebben flinke eigen vermogens.

"Maar er komt de komende jaren van alles op ons af. We moeten voldoende groot worden om kleinschalige zorg te kunnen blijven bieden", zegt bestuursvoorzitter Wiecher Hadderingh van Promens. "We moeten een aantrekkelijke werkgever zien te blijven, ook voor mensen met bepaalde specialismen. Er verandert veel, we zullen om de tafel moeten met gemeenten en zorgkantoren en dan moet je ook iets te bieden hebben."

NOVO en Promens willen per 1 januari 2013 een holding gaan vormen.

Reacties

Dossiers
RSS 24 uur DvhN
Drentse mensen
Bevrijding van Groningen

Overlijdensberichten

Marchina Sofia (Gini) Kamphuis - Sol (Assen)

Overleden op 26-3-2015.

Harm Salomons (Aalden)

Overleden op 26-3-2015.

Kristel Bok - Laferte (Assen)

Overleden op 26-3-2015.


Publeaks
Elke dag verse puzzels
DvhN Nieuwsbrief
Sporttalentenfonds
Speel mee met de sportspellen
Facebook

Gezondheid&Co