Rouwstoet in de knel op Crematoriumlaan

GRONINGEN - Het crematorium bij het Selwerderhof heeft erg veel last van parkeerders op de parkeerplaats naast het crematorium. Het geklaag in de koffiekamer is niet van de lucht, zegt Suzanne Riegen van uitvaartonderneming Yarden.

"Je moet je voorstellen dat de rouwstoet de Crematoriumlaan oprijdt en dat er dan voor nabestaanden en bezoekers van de crematie geen plek is om de auto neer te zetten", zegt Rieken. "Mensen gaan dubbel parkeren omdat ze bang zijn te laat te komen. Ze komen gespannen binnen. Het is echt heel vervelend."

Het probleem komt voort uit het parkeerbeleid van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) op het aanpalende Zerniketerrein. Beide onderwijsinstellingen werken met parkeervergunningen. Personeel dat op een paar kilometer afstand van het Zerniketerrein woont, krijgt geen vergunning, legt Jos Speekman van de RuG uit. "Veel studenten van de Hanzehogeschool komen met de auto."

Het bord aan het begin van de Crematoriumlaan dat de parkeerplaats bedoeld is voor bezoekers van het crematorium helpt niks. "Het is ook een openbare parkeerplaats", zegt Speekman.

Riegen bevestigt dat. "We hebben al gesprekken gehad met de gemeente en ook met de universiteit en de Hanzehogeschool. Maar men lijkt te wachten tot er duidelijkheid is over de tram die over de Zernikelaan moet gaan rijden."

In de tussentijd deelt Yarden bezoekers brieven uit waarin de situatie wordt uitgelegd en wordt verwezen naar de mogelijkheid om te klagen bij de gemeente.

Voor naaste familie heeft Yarden parkeerplaatsen op het eigen terrein, maar overige vrienden en familie zijn aangewezen op het parkeerterrein aan de Crematoriumlaan. Die staat tegenwoordig iedere dag vol. Ook de Crematoriumlaan staat vol met auto's. Dat leidt tot pijnlijke situaties: er is amper genoeg plek voor de rouwstoet om tegemoetkomend verkeer te passeren. "Het leidt soms gewoon tot gevaarlijke situaties", zegt Rieken.

RSS 24 uur DvhN

Sinterklaas


Longread

Overlijdensberichten

Remmelt Kroes

Overleden op 21-11-2015.

Jans Warners (Yde)

Overleden op 22-11-2015.

Alfred Roger (Alfred) van den Berg (Assen)

Overleden op 21-11-2015.


Verse puzzels
DvhN Nieuwsbrief
Guyotplein 1
Speel mee met de sportspellen
Facebook

Gezondheid&Co