Campenaerts laat LottoNL-Jumbo juichen

De Belg Victor Campenaerts heeft vrijdag de derde etappe van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De 25-jarige wielrenner van LottoNL-Jumbo was in de individuele tijdrit over twaalf kilometer van Lucena naar Córdoba de snelste van de dag en bezorgde de Nederlandse ploeg de eerste zege van het seizoen.

Campenaerts is Belgisch kampioen tijdrijden en een specialist in het werk tegen de klok. Dat liet hij vrijdag ook zien. Op zijn tijd van 14 minuten en 55 seconden beten alle klassementsrijders zich stuk. Alejandro Valverde kwam nog het dichtste bij. De Spanjaard van Movistar gaf één seconde toe. Hij nam de leiderstrui over van Alberto Contador, die zeven tellen langzamer was dan de Belg. Valverde heeft nu één seconde voorsprong op Contador.

,,Alles klopte vandaag. De voorbereiding was goed en de race verliep naar mijn idee perfect'', zei Campenaerts. ,,Sinds een aantal weken voel ik dat ik goed in vorm begin te komen. De ploeg en ik hebben er alles aan gedaan om hier optimaal aan de start te verschijnen. We zijn naar de windtunnel geweest en hebben mijn materiaal zo goed mogelijk aangepast.''

Zwaar parcours

De Belg sprak van een zwaar parcours. ,,Het was niet in mijn voordeel, net iets te veel klimmen, maar ik kon mijn vermogen goed kwijt'', zei Campenaerts na de eerste zege voor LottoNL-Jumbo. ,,Dit voelt dit als een overwinning van de ploeg. Ik mocht me de afgelopen dagen sparen en dat zorgde ervoor dat ik relatief fris aan de start verscheen.''

Wout Poels eindigde in de tijdrit als zesde op zestien seconden van Campenaerts. Hij staat in het klassement vierde op 21 tellen.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.