Dakar schrapt etappe van woensdag

De organisatie van de Dakar Rally heeft de negende etappe van woensdag geschrapt. De rit van Salta naar Chilecito in Argentinië gaat niet door vanwege de grote vertraging die de deelnemers dinsdag opliepen. 40 kilometer voor de aankomstplaats was een aardverschuiving, waardoor het dorp Volcan en omliggende wegen en gebieden grote schade opliepen.

,,Omdat de route niet meer begaanbaar is, moet het merendeel van de karavaan via een omweg naar de aankomstplaats'', aldus de organisatoren. Die omweg was 200 kilometer lang in plaats van 40. De meesten lagen, vanwege de weersomstandigheden, dinsdag al achter op schema. Door het extra tijdverlies was het onmogelijk voor veel deelnemers om woensdag weer op tijd te vertrekken. Eerder was al een streep gezet door de zesde etappe. Hevige regenval maakte het doorgaan van de rally toen onmogelijk.

De etappe van woensdag was de langste van dit jaar. De motoren, quads, auto's en trucks zouden 977 kilometer moeten afleggen. Alle deelnemers krijgen nu woensdag de gelegenheid direct naar Chilecito te gaan. Daar begint donderdag de tiende rit naar San Juan.

De Dakar Rally duurt tot en met zaterdag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven