De Vijverberg vaste thuisbasis Jong Oranje

Jong Oranje speelt de komende twee seizoenen alle thuiswedstrijden in de EK-kwalificatie op De Vijverberg. Het stadion van De Graafschap wordt de vaste thuisbasis van het Nederlandse beloftenteam, dat onder leiding staat van bondscoach Art Langeler. Volgens de KNVB is De Vijverberg de perfecte locatie voor Jong Oranje, omdat het makkelijk te bereiken is vanuit uitvalsbasis Zeist en de capaciteit van het stadion past bij de bezoekersaantallen die de ploeg doorgaans trekt.

Daarnaast is het voor de bond van groot belang dat Jong Oranje de thuiswedstrijden op natuurgras kan spelen. Een deel van de huursom wordt door De Graafschap dan ook geïnvesteerd in het onderhoud van de grasmat. De club uit Doetinchem gaat daarnaast investeren in de faciliteiten in het stadion.

Voorheen speelde Jong Oranje zijn thuiswedstrijden steeds op wisselende locaties. Als de samenwerking met De Graafschap bevalt, hebben beide partijen al afgesproken die te verlengen tot 2021.

Echt thuisgevoel

,,Vanuit de technische staf zijn wij blij met een vaste thuisbasis voor ons team'', zei Langeler maandag. ,,Hiermee wordt een echt thuisgevoel gecreëerd, waarbij de randvoorwaarden optimaal ingevuld zijn.''

Jong Oranje speelt op De Vijverberg de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland, Letland, Andorra, Schotland en Oekraïne. Doel is een plek op het EK van 2019 in Italië. Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK voor spelers onder 21 jaar dat momenteel bezig is in Polen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.