Donar stunt in Siberië

De basketballers van Donar hebben in Europa voor een geweldige stunt gezorgd door in Siberië het sterke Enisey te verslaan. In de ijskoude stad Krasnoyarsk werd het woensdag 81-67 voor de Groningers.

De sterke Russen legden tot woensdag de andere tegenstanders in poule P, Benfica en Lukoil Academic, in eigen huis een voor een met dikke cijfers op de slachtbank, maar Donar trok zich daar niets van aan. De mannen van coach Erik Braal namen in het eerste kwart met 22-9 brutaalweg de leiding en stonden die ook niet meer af.

Na een 46-30 voorsprong bij rust leek het in het vierde kwart nog even penibel te worden toen de thuisclub terugkwam tot zes punten: 63-69. Maar zoals al vaker bewezen liet dit Donar zich de kop niet gek maken. Aan de hand van 'generaal' Lance Jeter werd de wedstrijd tot een goed einde gebracht. De Amerikaan was ook de topscorer van Donar met 20 punten.

Door de zege en met nog twee thuiswedstrijden tegen Benfica en Lukoil Academic in het verschiet mogen de Groningers nog steeds hopen op een verlenging van het nu al historische avontuur in Europa.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven