Dumoulin verdedigt roze trui in de bergen

RONDE VAN ITALIË

CASTELLANIA (ANP) - Voordat hij maandag een rustdag krijgt, begint Tom Dumoulin zaterdag aan de eerste van twee lastige etappes in de Ronde van Italië. De 26-jarige rozetruidrager van Team Sunweb verdedigt in de rit van Castellania naar Oropa een voorsprong van 2.23 minuten op Nairo Quintana en 2.38 minuten op Bauke Mollema.

De etappe eindigt met een twaalf kilometer lange klim naar het sanctuarium van Oropa. Het middenstuk van de klim bevat stroken met een stijgingspercentage van 13 procent. ,,Deze klim ligt me heel goed. Eerst hebben we een lange aanloop ernaartoe en dan is het één keer een twintigminutentest voluit'', keek Dumoulin vooruit naar de etappe. ,,Ze zullen me allemaal gaan aanvallen, maar misschien val ik wel aan.''

Een dag later volgt een rit over 199 kilometer waarbij de finale grotendeels gaat over het parcours van de Ronde van Lombardije. Zo krijgen de wielrenners in de slotfase de beklimmingen naar Miragolo San Salvatore en Selvino voor de kiezen en ligt de finish na een kort steil klimmetje in Bergamo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.