Elma de Vries wint op indrukwekkende wijze punten- en afvalkoers NK inlineskaten

Elma de Vries heeft tijdens het Nederlands kampioenschap inlineskaten in Heerenveen op de baan zaterdag op indrukwekkende wijze de punten- en afvalkoers gewonnen bij de vrouwen senioren. De inwoonster van Meppel demarreerde uit het peloton, waarin haar grootste concurrent en op dat moment leidster in de wedstrijd, Bianca Roosenboom, reed.

Samenwerkten

De Vries reed daarna rondenlang in haar eentje voor de achtervolgende groep uit en verzamelde genoeg punten om de eerste plek over te nemen. Ze werd daarna bijgehaald door de zusjes Crediet, die eveneens uit het peloton waren gedemarreerd. Het waren twee oud-ploegenoten De Vries, die keurig met haar samenwerkten.

Gerline Crediet

Daardoor bleef het drietal vooruit en greep De Vries de zege. Gerline Crediet won genoeg punten voor de tweede plaats, terwijl Roosenboom uiteindelijk het brons pakte.

Ingmar Berga

Crispijn Ariëns was bij de mannen senioren veruit de sterkste en won verdiend de Nederlandse titel op de punten- en afvalwedstrijd. Ook hij pakte na een demarrage de nodige punten. Luc ter Haar won het zilver, terwijl Ruurd Dijkstra derde werd. Dijkstra pakte bij zijn finish net genoeg punten om Ingmar Berga uit Hoogeveen, die lang op een derde plek lag, op het laatste moment van het podium te rijden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.