Joop Gall op zoek naar nieuwe uitdaging

Hij zag er al tegenop om terug te moeten keren naar Oekraïne. Woensdagavond kwam er een eind aan het avontuur van trainer Joop Gall bij FC Stal Kamjanske.

De 53-jarige Groninger was aanvankelijk voornemens eind deze week terug te vliegen naar Kiev om de draad bij de nummer negen van de Oekraïense hoogste divisie weer op te pakken. Het geplande trainingskamp in Turkije zou gezien de omstandigheden worden omgeboekt naar vier weken Qatar, maar Gall is daar niet meer bij.

Via Skype zocht de Muntendammer gisteren contact met de president. Gall informeerde onder meer naar de eventuele progressie in de arbeidsomstandigheden bij FC Stal. De club is officieel gevestigd in het Oost-Oekraïense Dniprodzjerzjynsk, maar traint onder andere vanwege de bouw van een nieuw stadion in Kiev. Voor thuiswedstrijden zat Gall met zijn ploeg al gauw zes uur in de trein en ook de afstanden die moesten worden overbrugd om te kunnen trainen trokken een zware wissel op de coach.

,,Ik bespeurde aan de hand van onze conversatie al snel dat er geen verandering in de situatie was gekomen en dat dat er ook niet in zat. Dat ik daar lichtelijk teleurgesteld over was, klonk wel door in ons gesprek. We hebben - ook voor ik in het vliegtuig stapte naar Nederland - al gesprekken gevoerd. We konden niet op één lijn komen. Al gauw kwam de suggestie op tafel dat het dan misschien wel beter was om het contract te ontbinden. In goed overleg hebben we aldus besloten.’’

Financieel moet de zaak nog worden afgewikkeld. In de tussentijd gaat Gall op zoek naar een nieuwe werkgever. ,,Ik sta open voor een mooie uitdaging’’, zegt de oud-trainer van onder andere FC Emmen en SC Veendam. Een nieuw buitenlands avontuur sluit hij op voorhand niet uit. ,,Ik ben daar zeker voor in, alleen wil ik wel onder betere omstandigheden werken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.