Nieuw contract Messi vraagt 'gezond verstand'

Aan het langer vastleggen van Lionel Messi zitten nogal wat haken en ogen. De Argentijnse sterspeler heeft een contract tot medio 2018 maar de club wil hem, net als Barcelona eerder deed met Neymar en Luis Suárez, snel laten bijtekenen. Probleem is echter dat clubs in de Spaanse La Liga een salarisbeperking hebben. ,,Barcelona moet de situatie analyseren en het gezond verstand gebruiken'', omschreef Oscar Grau, algemeen directeur van de Spaanse topclub, de situatie.

Messi verdient naar verluidt zo'n 22 miljoen euro per jaar. De salarissen van Suárez en Neymar zouden in hun nieuwe contracten, met een looptijd tot de zomer van 2021, opgetrokken zijn naar 25 miljoen euro. Het is duidelijk dat de Argentijn het voor minder niet doet, maar de regels van de Liga schrijven voor dat de spelerssalarissen niet meer dan 70 procent van het totale budget mogen bedragen. ,,De inkomsten moeten verder omhoog'', zei Grau, die ook niet uitsluit dat enkele andere spelers verkocht moeten worden.

Barcelona werkt dit seizoen met een recordbudget van 695 miljoen euro. De Catalanen betalen de hoogste voetbalsalarissen na Manchester United volgens de website Global Sports Salary Survey (GSSS), die jaarlijks een lijst maakt van de duurste sportteams.

Grau voorziet een stijging van de inkomsten. De club sloot onlangs een sponsordeal af met het Japanse Rakuten, die Barcelona jaarlijks 55 miljoen euro oplevert. ,,De club wil de beste spelers van de wereld behouden. Ik wil de zorgen van de fans niet vergroten, maar we moeten ons hoofd koel houden.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.