Selectie Lycurgus krijgt Groningse impuls

Volleybalkampioen Abiant Lycurgus heeft de selectie versterkt met drie nieuwe spelers.

De 19-jarige Pascal Hoogstra uit Scheemda is de meest opvallende nieuweling. Hij speelde het afgelopen seizoen voor het TalentTeam Papendal. Hoogstra is een passer/loper van 2.01 meter. ,,Als zes-jarig jongetje kwam ik altijd al bij Lycurgus kijken'', zegt Hoogstra op de website van de club. ,,Vanaf dat moment had ik de droom om daar te gaan spelen.''

Ook kondigde Lycurgus de komst van twee buitenlanders aan. Carlos Mora Sabaté uit Spanje en de Canadees Erik Mattson volleyballen vanaf volgend seizoen in Groningen.

Spelverdeler Sabaté is een Spaans international van 27 jaar. Hij komt over van SVG Lüneburg uit de Duitse Bundesliga, waar Lycurgus regelmatig oefenwedstrijden tegen speelt. De 26-jarige Erik Mattson speelde vorig seizoen bij VK Prievidza in Slowakije.

Libero Mattson is de vervanger van Just Dronkers, die de club deze zomer gaat verlaten. Hij heeft zijn zinnen gezet op een club in het buitenland. De Amerikanen Matt West, Nick Olson en Mikelis Berzins keren ook niet meer terug, net als Canadees Bryan Fraser. Ook Tjerk Dercksen vertrekt.

Verder heeft Lycurgus de contracten van Auke van de Kamp, Sander Scheper en Sam Gortzak met een jaar verlengd. De gesprekken met routinier Wytze Kooistra zijn bijna afgerond. De verwachting is dat ook hij bij de Groningers blijft.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven