Slecht spelend Lycurgus op rand van uitschakeling in CEV CUP

In een ijskoud Sofia heeft een slecht spelend Lycurgus bij de laatste 32 van de CEV Cup met 3-0 verloren van Levski Ball Sofia. De Bulgaren sloegen de Groningse volleyballers met de setstanden 25-22, 26-24 en 27-25 van de vloer.

In een armoedig ogende sporthal met een houten vloer en maar één tribune zagen zo'n 600 fanatieke Bulgaarse toeschouwers hoe Lycurgus zijn meerdere moest erkennen in Levski, de huidige nummer vijf van de SuperLiga. Lycurgus wacht op 18 januari in het Alfa-college een hels karwei om uitschakeling in de CEV Cup te voorkomen. 

Een goed resultaat zat er geen moment in voor de ploeg van coach Arjan Taaij. In de eerste set maakte Lycurgus serverend liefst acht fouten. Dat was te veel om aanspraak te mogen maken op setwinst. 

Na 25-22 in de eerste set ging het daarna iets beter, maar de Bulgaren bleven de bovenliggende partij en kwamen op 2-0. Tot groeiende frustratie van Lycurgus ging het in het slot van het Europese treffen niet veel beter. Levski leek de Groningers in de derde set met twee vingers in de neus te verslaan. Lycurgus maakte echter een achterstand van zes punten goed en kreeg zelfs een setpoint, maar benutte dat niet. Levski sloeg uiteindelijk zijn derde wedstrijdpunt raak.

Lycurgus moet over acht dagen met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen. Ook bij een 3-2 overwinning is Lycurgus uitgeschakeld in de CEV Cup, het tweede Europese niveau.

Toon reacties

Geschreven door

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.