Teleurstellende generale repetitie voor FC Emmen

FC Emmen heeft zaterdagmiddag een teleurstellende generale repetitie afgewerkt tegen De Graafschap. In Doetinchem gingen de Drenten tijdens de laatste testcase met 3-1 ten onder.

Vooral defensief stak het elftal van trainer Dick Lukkien niet goed in elkaar. Met name in de eerste helft, toen de thuisclub uitliep naar de 3-0 ruststand, sneed De Graafschap veel te gemakkelijk door de linies van de Drenten heen. Het was tot drie keer toe Daryl van Mieghem die FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp het nakijken gaf.

De elf spelers die Lukkien het veld instuurde, vormden waarschijnlijk zijn beoogde basiselftal voor de eerste competitiewedstrijd. De Emmenaren beginnen vrijdag met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Lukkien stelde ten opzichte van vorig seizoen een bijna geheel nieuwe defensie op met de van FC Groningen overgekomen Glenn Bijl op rechts, Nick Bakker op links en Keziah Veendorp en Jeroen Veldmate in het hart van de defensie. De laatste werd er door Van Mieghem uitgelopen bij de 3-0. Centrale verdediger Josimar Lima was terug van een blessure, maar moest het nog met een plek op de bank doen.

Voorin moeten Cas Peters en Mario Bilate samen met aanvallende middenvelder Alexander Bannink voor de doelpunten gaan zorgen bij FC Emmen, maar op De Vijverberg kwamen ze nauwelijks in het verhaal voor. Het was de van Roda JC overgekomen jonge invaller Omran Haydary die in blessuretijd de eer redde voor FC Emmen tijdens de open dag van De Graafschap.

De 3-1 nederlaag in de Achterhoek was een streep door de rekening voor FC Emmen na een prima voorbereiding, waarin de Drenten onder meer de eredivisionisten Vitesse, FC Groningen en Heracles goed partij gaven. ,,Gelukkig worden in de voorbereiding de prijzen niet verdeeld’’, bleef Lukkien na afloop rustig.

Dinsdag speelt FC Emmen op de Meerdijk nog een oefenduel tegen Be Quick 1887. Lukkien is voornemens de manschappen speeltijd te geven die vrijdag tegen RKC Waalwijk niet in de basis zullen starten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.